Pages

čtvrtek 11. srpna 2011

4.den


V noci byla pořádná zima, pouhých 7 stupňů a řeknu Vám, opravdu jsem v noci klepala kosu a to mám spacák do - nevím kolik. V Beskydech na Čeladné prý ráno škrábali okna od námrazy ;o( Ráno se nám ale zdálo příznivé a vypadalo to na pěkný den.


Dneska vcelku nikam nespěcháme. Máme před sebou poslední den na lodi, víme, že nepojedem daleko, takže výrazně nespěcháme. Po snídaní nabalíme věci a jedem zpět na průzkum Strážnice. Cesta trvá chvíli, kotvíme v přístavišti, kde nás přivítá živý Vodník. Kupujeme nanuky, necháváme si orazit dětské pasy razítky na památku a vydáváme se blízkého skanzenu. Máme štěstí, přicházíme zrovna na začátek prohlídky, která opravdu stála za to. Vojtu to pravda moc nebavilo, ale Katka už si odnesla myslím dost. V bezmála dvouhodinové prohlídce jsme se dozvěděli jak to chodilo kdysi od narozní až po smrt. Z prohlídky se mohl člověk kdykoliv odpojit, a procházet si vesničkou sám a po ukončení prohlídky nás nikdo nenutil odejít, tzn. že zde lze zůstat hodně dlouho a sám si individuálně projít i místa, kam průvodce nedojde (jen to chce dostatek jídla a pití s sebou ;o)) Poté jsme ještě v krátkosti navštívili židovskou synagogu a hřbitov a šupajdili najít restauraci k obědu, protože hlad už byl veliký.


Restaurace na náměstí nám poskytla to, co jsme očekávali, i když s menšími zmatky. Při obědě jsme si po telefonu objednali jednu drezínu v Ratíškovicích a po obědě se vydali na poslední plavbu zpět do kempu. Vymetli jsem loď, uklidili po sobě a šli se připravit na další dobrodružství.


V Ratíškovicích jsme si půjčili šlapací drezínu, a vyrazili na kilometr a půl dlouhou cestu, po které kdysi Baťa vozil uhlí. Jednu cestu šlapali chlapi, zpět jsme jeli my ženské. No nebyla to žádná dřina, ale je vidět, že nejsem moc trénovaná ;oDD


Večer jsme vyrovnali peníze za loď a chystali se spát. Nepadla rosa, tak uvidíme, co nás čeká v noci ???

Žádné komentáře: