Pages

čtvrtek 23. července 2015

5. den dovolené - Čertovy hlavy; muzeum Doksy; Sloup; Panská skála;Tisá

Dneska jsme se rozloučili s kempem v Jičíně a vydali se směr sever, konkrétně Tisá ( u Děčína). Po cestě jsme se stavili na kouknout na čertovy hlavy ve vesničce Želízy.



Cestou na skalní hrad Sloup, jsme odbočili do Doks, kde je výstava Čtyřlístku. Na fotkách to vypadalo moc pěkně, v reálu to bylo trošku slabší a myslím, že to ocení spíše starší děti či dospělí, než malí. Hodně čtení, málo interaktivních věcí. Rozhodně mě více uchvátila výstava Kuky se vrací a Krysáci, na které jsme byli kdysi dávno.  No a potom hrad Sloup, kde jsme si udělali prohlídku a pak i rychlo oběd pod hradem :)






No a Panská skála v Kamenickém Šenově, která je po cestě do Tisé nesměla chybět. Když jsme tu byli s manželem naposled před 10 lety, stáli jsme zaparkovaní na kraji cesty a nenápadnou pešinou jsme došli k onomu skvostu. Dnes je tu vybudované parkoviště, kde se samozřejmě platí, infocentrum a skoro až ke skále vede vydlážděný chodník. Je tu krásně i tak, ale trošku to ztratilo své kouzlo.





V Tisé jsme měli zamluvenou chatičku a vypadá to, že budeme mít krásně, protože před deseti lety pršelo a právě ta malá chatička nás zachránila od toho, abychom spali v dešti ve stanu.  Udělali jsme si krátkou procházku po malém okruhu tisských stěn a zítra hurá ten velký :).






Žádné komentáře: