Pages

sobota 25. července 2015

7.den dovolené - Boží Dar; Klínovec; SOOS

V noci byla bouřka a pršelo, takže fakt štěstí, že jsme nespali po stanem,ale v teple pokoje. Počasí dneska bude všelijaké, tak snad nezmoknem a den si užijem. Vyrážíme na Boží Dar, na ježíškovu stezku pro děti. Na Božím Daru teda pekelně fouká, je to tak na déšť a docela zima, takže volíme kratší, 5,6 km dlouhou cestu, i když děti by šly klidně i tu 13-ti km. Stezka je moc pěkná, udělaná pro děti, na trati jsou různé houpačky, klouzačky, postavičky. Po cestě ještě odlovíme nějaké kešky a pak hurá do Infocentra pro odměnu a do auta ( i když počasí se lehce zlepšilo). Dokonce jsme po tréninku potkali i Lukáše Bauera :)




Potom jsme vyrazili na Klínovec, který byl snad největším zklamáním. Nahoře nebylo vůbec nic. Ani občerstvení, ani lavičky na sednutí, prostě jen rozhledna (na kterou ani nemělo cenu jít, neboť mraky byly všude kolem nás) no za mě velké mínus.
Času jsme měli stále dost, tak jsme se rozhodli, že zajedem ještě k Chebu na mofety /Mofetta (též mofeta) je výron suchého oxidu uhličitého o teplotě nižší než 100 °C (nejčastěji 20-30 °C) z puklin na zemský povrch [1]. Většinou jde o doprovodný jev vulkanické činnosti či projev postvulkanické činnosti. Zaznamenána byla i přítomnost metanu,sirovodíku či hélia./ do rezervace SOOS. 
Tady už bylo tepleji, i sluníčko už svítilo, jen díky suchu toho moc vidět nebylo. Ale celkově to bylo velmi zajímavé místo.  Při cestě zpět jsme se stavili na koupit a večer jsme si upekli špekáčky na ohni.








Žádné komentáře: