Pages

pátek 15. července 2011

Bratislava: ZOO;Devín

Na dnešní den bylo naplánováno koupání, ale vzhledem k zamračené obloze jsme plán změnili a vyrazili jsme směr Bratislava, kde jsme původně chtěli až v sobotu. Cílem byla Zoo a Dino park. K ZOO jsme díky navigaci přijeli poměrně lehce a bez potíží, zaparkovali jsme také bez problému, i když věřím tomu, že při parkování problémy mohou nastat, neboť je zde opravdu malé parkoviště.





ZOO je velká, rozlehlá, místy je nově opravená, hezká, ale jsou místa, kde jsou prázdné, zarostlé expozice nebo dlouhé prostoje bez zvířat a bez atrakcí. Nejvíce se nám asi líbilo místo pro Šimpanze a Orangutany, dětské hřiště, bílí tygři, malý hrošík a zebry.



Dinopark je postavený nově, takže je moc pěkný a jako ostatní dinoparky je na velmi vysoké úrovni. Už jsme s dětmi navštívila Dinopark ve Vyškově, v Ostravě a teď v Bratislavě a ten Bratislavský se mi líbil nejvíce. Zvládli jsme i 3D kino, ale Vojta se bál po první 3D scéně a tak musel s ta´tkou ven, jinak by kino asi spadlo při tom šíleném řevu. Katka se také bála, takže koukala bez brýlí ;o)



Ze ZOO jsme se dostali asi kolem druhé hodiny a ještě se nám nechtělo zpět, tak jsme se vydali na hrad Devín. K hradu vedl jen malý kopeček, který zvládl i Vojta ;oD, a moc se nám tam líbilo, i když tedy fučelo až hrůza, a bylo docela chladno. Pod Devínem se stéká Dunaj a Morava a pokud se sem ještě někdy vrátíme, sejdeme po pěší stezce i přímo k soutoku, letos jsme ho skoukli jen ze shora.







Večer jsme si ještě udělali na Senci procházku, vylezlo sluníčko, takže jsme udělali i nějaké fotečky u slunečnicového pole. Dali jsme si langoše, palačinky a pivečko a zítra snad bude koupání.



Žádné komentáře: