Pages

středa 13. července 2011

Tatralanadia

Dnešním cílem byl největší aquapark na Slovensku - Tatralandia. Už kdysi jsme zde byli s Katkou, ale bylo to v zimě, takže venkovní bazény nefungovaly. Navíc tehdy byla Katka ještě malá a proto jsme chtěli, aby si to teď užili na plno.

Vyrazili jsme po 9 hodině, ale hned u auta nás čekalo překvapení v podobě podhuštěného kola. Museli jsme tedy na nejbližší benzínku, abychom vzduch do pneu doplnily. Doma budeme muset zjistit, zda kolo neutíká, neboť bylo podhuštěno hodně a asi jsme na něm nějaký ten kilometr ujeli.



V aquaparku jsme si vystáli menší frontu ozvláštněnou překladatelskými schopnostmi Martina, kdy tlumočil slovenským pokladním z angličtiny (neboť ani jedna pokladní neuměla základy žádného cizího jazyka). Nejprve jsme byli chvíli ve vnitřním bazéně, ale pak jsme se přesunuli na náhorní plošinu parku, kde byly atrakce pro děti a dětské bazény. Měli jsme každý svoje lehátko hned u bazénu, takže to bylo fajn.



V bazénech s dětmi jsem se koupala jen já, neboť Martinovi začaly praskat ty mokvající puchýře a tak mu chemicky upravená voda nedělala dobře. Měl funkci fotografa a dohlížeče na věci ;o)


V parku jsme si užívali náramně. Katka se učila plavat s rukávky, Vojta jezdil na menších  skluzavkách a chvílema nebylo možno ho dostat dolů. Zúčastnili jsme se i hledání Keltského pokladu, kdy děti plnily jednoduché úkoly a odměnou jim byla truhla plná Brumíků. Prošli jsme si Western City, kde si děti zkusily rýžovat zlato, viděli jsme přepadení vlaku, povozili jsme se na kolotoči. Dvacet minut před odjezdem domů, odhodily děti plavací pomůcky a začaly se v dětském bazénku potápět. Věc opravdu nevídaná, protože jsou to oba strašpytli, co se vody týká.




Okolo 17 jsme se vydali domů. Po cestě jsme se stavili ještě pro pečivo do Tesca a pro bílý jogurt na Martinovy bolavá záda. Po večeři se Martin pustil do lepení šachové figurky, naštěstí se mu povedlo jí opravit. Zítra nás čeká pokračování v naší cestě.

Žádné komentáře: